FSF.hu Alapítvány - Free Software Foundation Hungary

FSF.hu Alapítvány - Free Software Foundation Hungary

Team info
Description image

Az alapítvány célja

Az alapítvány célja a szabad, illetve nyílt forráskódú szoftverek népszerűsítése, azok honosítása és a magyarországi fejlesztések támogatása által, valamint a célok megvalósítását segítő eszközök felkutatása, támogatások igénybevétele és nyújtása. Az alapítók a „szabad szoftver” kifejezés alatt az alábbi meghatározást értik: Szabad szoftver minden olyan számítógépes program és dokumentum, amely kielégíti az alábbi feltételeket:

* a szoftver bármilyen célra felhasználható,
* lehetőség van a szoftver működésének szabad tanulmányozására és módosítására,
* szabadon terjeszthető,
* lehetőség van a szoftver továbbfejlesztésére és a fejlesztés közreadására.

Az alapítvány célja a szabad szoftverek széles körű megismertetése. Az alapítvány a számítógép-felhasználók részére kíván segítséget nyújtani a lehetséges felhasználási alternatívákkal és azok előnyeivel kapcsolatban.

A fentieken túl az alapítvány támogatni kívánja a felhasználók igényeinek megfelelő szabad szoftverek fejlesztését, ezért létre kíván hozni egy közösen használható infrastruktúrát, amelyet több szabad szoftveres fejlesztőcsapat is használhat.

Az alapítvány tevékenységi köre

A szabad szoftverek megismertetése és népszerűsítése érdekében az alapítvány szervezni és támogatni kíván az ilyen és hasonló témakörrel foglalkozó konferenciákat, előadásokat.

A szabad szoftverek magyarországi népszerűsítésére az alapítvány a fontosabb szabad szoftverek honosítását kívánja támogatni infrastruktúrával és fordító összejövetelek szervezésével.

Azon felhasználóknak, akik szabad szoftvereket használnak, vagy ezek használatára át kívánnak állni, az alapítvány támogatást nyújt, oktatásokat szervez.

Az alapítvány támogatja szabad szoftverek honosítását és fejlesztését. A fejlesztések során informatikai területen kutatás-fejlesztési tevékenységet folytat.

Created 30 Jan 2020
Web site http://fsf.hu/
Total credit 36,384,107
Recent average credit 4,978
Cross-project stats Free-DC
SETIBZH
BOINCstats.com
Country Hungary
Type Non-profit organization
Members
Founder bkil
New members in last day 0
Total members 17 (view)
Active members 4 (view)
Members with credit 15 (view)
©2023 University of Washington
https://www.bakerlab.org

Generated 21 Mar 2023, 5:06:53 UTC