hostname gentoo problems, can't attach

Message boards : Number crunching : hostname gentoo problems, can't attach

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
thatoneguy

Send message
Joined: 8 Jun 06
Posts: 3
Credit: 2,636,731
RAC: 0
Message 35432 - Posted: 24 Jan 2007, 3:30:43 UTC
Last modified: 24 Jan 2007, 3:32:37 UTC

I have a bit of a problem, I had never tried to attach to rosetta on a linux box before and it doesn't seem to want me to.
 [color=green]*[/color] Attaching to project ...                                               [color=blue][[/color] [color=red]!![/color][color=blue] ][/color]
2007-01-23 20:42:24 [---] gethostbyname failed
2007-01-23 20:42:24 [---] gethostbyname failed
2007-01-23 20:42:24 [---] Processor: 1 CentaurHauls VIA Nehemiah
2007-01-23 20:42:24 [---] Memory: 440.38 MB physical, 1.76 GB virtual
2007-01-23 20:42:24 [---] Disk: 22.92 GB total, 19.42 GB free
2007-01-23 20:42:24 [---] No general preferences found - using BOINC defaults
2007-01-23 20:42:24 [---] Local control only allowed
2007-01-23 20:42:24 [---] Listening on port 31416
2007-01-23 20:42:24 [---] This computer is not attached to any projects
2007-01-23 20:42:24 [---] Visit http://boinc.berkeley.edu for instructions

this is what I get when I try to connect.
ID: 35432 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile Trog Dog
Avatar

Send message
Joined: 25 Nov 05
Posts: 129
Credit: 57,345
RAC: 0
Message 35525 - Posted: 25 Jan 2007, 23:49:06 UTC

To fix the gethostbyname error follow the steps here .
ID: 35525 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
thatoneguy

Send message
Joined: 8 Jun 06
Posts: 3
Credit: 2,636,731
RAC: 0
Message 36136 - Posted: 5 Feb 2007, 2:56:04 UTC
Last modified: 5 Feb 2007, 2:56:47 UTC

I should have said this before, I tried making a /etc/hostname with the right hostname in it. I got a boot message saying to use /etc/conf.d/hostname instead. It still wouldn't attach. I checked /etc/conf.d/hostname it was correct, and deleted /etc/hostname.
I think that fixed the gethostbyname failed. It still wouldn't attach.

I have no clue what fixed it, but I managed to get it running by deleting all the config files in the run directory and changing the ALLOW_REMOTE_RPC in my init conf to yes. Then attaching again with
# boinc_client -attach_project {rosetta's site} {user auth key}

ID: 36136 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote

Message boards : Number crunching : hostname gentoo problems, can't attach



©2022 University of Washington
https://www.bakerlab.org