My experience with Rosetta WU's

Message boards : Number crunching : My experience with Rosetta WU's

To post messages, you must log in.

1 · 2 · 3 · 4 · Next

AuthorMessage
Ethan
Volunteer moderator

Send message
Joined: 22 Aug 05
Posts: 286
Credit: 9,304,700
RAC: 0
Message 58 - Posted: 17 Sep 2005, 7:28:13 UTC

I've been running these guys since July. I've learned to not rely on the estimated finish time at all. They finish. . . in anywhere from a couple hours, to about 72 hours on a p-300. Once you find out how long it takes your computer to run a WU, they tend to stick around the same value.

-E


ID: 58 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
PCZ

Send message
Joined: 16 Sep 05
Posts: 26
Credit: 2,024,330
RAC: 0
Message 71 - Posted: 17 Sep 2005, 11:35:10 UTC

I am succesfully processing the WU's none have errored on me.

Seems to be a lot faster on linux than windows though.

ID: 71 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
devn

Send message
Joined: 17 Sep 05
Posts: 18
Credit: 2,063
RAC: 0
Message 77 - Posted: 17 Sep 2005, 13:26:03 UTC

started crunching my first wu. completion time at first showed 178+ hours but after 33 minutes, completion time now at approximately 8 hours. also, percent done started showing after running about 25 minutes.
ID: 77 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile JimB
Avatar

Send message
Joined: 17 Sep 05
Posts: 19
Credit: 228,111
RAC: 0
Message 80 - Posted: 17 Sep 2005, 14:01:11 UTC

I've got my first rosetta (20/9.09) (resource share/%), sah (100/45.45), & cpdn (100/45.45) wu's running. All are playing nice together - so far. Rosetta wu is 2:08cpu time/26.67%/5:52 to completion since last night. HT 3.4GHz windoze. Using BOINC 4.45.

Sounds like an interesting project.


"Be all that you can be...considering." Harold Green
ID: 80 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile UBT - Halifax--lad
Avatar

Send message
Joined: 17 Sep 05
Posts: 157
Credit: 2,687
RAC: 0
Message 117 - Posted: 17 Sep 2005, 21:44:35 UTC

I'm glad that someone has posted how long the units kind of take I was worring when I signed upo and the 1st WU downloaded as the time to completion is 393hours. I looked at the deadline and thought there is no way this will complete in the time allocated even if on 24hrs a day.

Will wait for BOINC to get around to starting the unit I have a few going at the same time
Join us in Chat (see the forum) Click the Sig


Join UBT
ID: 117 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile slavko.sk
Avatar

Send message
Joined: 17 Sep 05
Posts: 1
Credit: 90,924
RAC: 0
Message 118 - Posted: 17 Sep 2005, 21:50:12 UTC

Hm, it stops counting % at value 83,33%. I let it one hour and it takes 100% PCU but % are not changing. Any idea?
ALL GLORY TO THE HYPNOTOAD!
My Stats
ID: 118 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile UBT - Halifax--lad
Avatar

Send message
Joined: 17 Sep 05
Posts: 157
Credit: 2,687
RAC: 0
Message 119 - Posted: 17 Sep 2005, 22:07:56 UTC

Take a look at this https://boinc.bakerlab.org/rosetta/forum_thread.php?id=15 its about what you are experiencing and there is a explanation in there

Remember this is still a BETA test so there will be problems here and there
Join us in Chat (see the forum) Click the Sig


Join UBT
ID: 119 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile [B^S] thierry@home
Avatar

Send message
Joined: 17 Sep 05
Posts: 182
Credit: 281,902
RAC: 0
Message 137 - Posted: 18 Sep 2005, 7:23:06 UTC

My first WU looks strange.
Yesterday evening it was at 66.6% after 5h00' and this morning it is around 73% - running time 13h00'...
Do you think I have to cancel it?


ID: 137 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Peter M. Nielsen

Send message
Joined: 17 Sep 05
Posts: 10
Credit: 423
RAC: 0
Message 138 - Posted: 18 Sep 2005, 7:34:07 UTC - in response to Message 137.  

My first WU looks strange.
Yesterday evening it was at 66.6% after 5h00' and this morning it is around 73% - running time 13h00'...
Do you think I have to cancel it?



I donĀ“t think you should compare the % completed and the timesteps. Looks like the % just jumping forward in huge steps...

- Peter


_
ID: 138 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile Rebirther
Avatar

Send message
Joined: 17 Sep 05
Posts: 116
Credit: 41,315
RAC: 0
Message 139 - Posted: 18 Sep 2005, 7:42:59 UTC

Iam now at 86,67% after 21:18h. In top computers a p4 3,2Ghz takes about 29-30h for one WU another 15h. Iam waiting now some hours for finishing...
ID: 139 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile [B^S] thierry@home
Avatar

Send message
Joined: 17 Sep 05
Posts: 182
Credit: 281,902
RAC: 0
Message 140 - Posted: 18 Sep 2005, 7:45:35 UTC

ok I let it run. I'll see...
Thanks


ID: 140 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
devn

Send message
Joined: 17 Sep 05
Posts: 18
Credit: 2,063
RAC: 0
Message 147 - Posted: 18 Sep 2005, 13:04:18 UTC

update to my previous post(ID77). my wu's progress was at 67% but somehow went back to 60% overnight. no idea what happened as my other projects (predictor & lhc) are running normally. aborted the wu; will try at another time. :(
ID: 147 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile UBT - Halifax--lad
Avatar

Send message
Joined: 17 Sep 05
Posts: 157
Credit: 2,687
RAC: 0
Message 149 - Posted: 18 Sep 2005, 13:10:22 UTC

Im at 83.33% now after 13.5hours went to bed and just left it running.

As I understand it the WU now makes more complex calculations so this final push may take its time, so I'm keeping my other projects suspended just to see how long it will take
Join us in Chat (see the forum) Click the Sig


Join UBT
ID: 149 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile Ed and Harriet Griffith
Avatar

Send message
Joined: 17 Sep 05
Posts: 39
Credit: 1,793,451
RAC: 1,253
Message 150 - Posted: 18 Sep 2005, 13:18:52 UTC

I finally aborted mine Sunday morning when in the last 12 hours the time to completion went from 1.5 to 2.5 hours. I like the site and the forum is responsive, but 2 days and the % just keeps going up is too much. Someone sait you may need 512 megs of RAM, that could be as I have only 496. I will try again when they have their new windows application.

ID: 150 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile UBT - Halifax--lad
Avatar

Send message
Joined: 17 Sep 05
Posts: 157
Credit: 2,687
RAC: 0
Message 151 - Posted: 18 Sep 2005, 13:21:40 UTC

Mine was sulking about virtual memory when I woke up this morning but all seems well will just keep it going over next 24hrs to see what happens. If nothing happens then I will dettach from the project until a new updated platform is ready for it.
Join us in Chat (see the forum) Click the Sig


Join UBT
ID: 151 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
S@NL - EJG

Send message
Joined: 17 Sep 05
Posts: 2
Credit: 168,029
RAC: 0
Message 154 - Posted: 18 Sep 2005, 13:46:20 UTC
Last modified: 18 Sep 2005, 13:48:14 UTC

I finished my first WU last night. No problems here (except for the long expected time to completion of 240 hours, so Boinc went into deadline mode), it took 14h30min.
PIV 2.26GHz - WinXP Pro - 512Mb RAM.

:-)
ID: 154 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Bob Bock

Send message
Joined: 17 Sep 05
Posts: 2
Credit: 1,458
RAC: 0
Message 157 - Posted: 18 Sep 2005, 16:04:44 UTC

I've completed several WUs. At least one of them only took a few seconds, the rest took a a couple of hours, yet all of them had an error. I am not having problems with any other program that I am on. I guess that the WUs are corrupt to begin with.
Yours,
Bob
ID: 157 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile Rebirther
Avatar

Send message
Joined: 17 Sep 05
Posts: 116
Credit: 41,315
RAC: 0
Message 163 - Posted: 18 Sep 2005, 18:11:40 UTC - in response to Message 157.  

I've completed several WUs. At least one of them only took a few seconds, the rest took a a couple of hours, yet all of them had an error. I am not having problems with any other program that I am on. I guess that the WUs are corrupt to begin with.
Yours,
Bob


Try the 4.45 or 4.72 all works fine here, I know this old error but solved in higher versions.
ID: 163 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile Daxl

Send message
Joined: 17 Sep 05
Posts: 1
Credit: 198,800
RAC: 0
Message 164 - Posted: 18 Sep 2005, 18:17:12 UTC

Hi@all
Finished my first and for the next time my last WU

PC : Athlon 64-3000 ,Win XP-SP2 ,1 GB Memory

Completion Time : ~ 11:00 (lost ~2 hours CPU-Time and credits with a reboot)

Memory usage: min 207 MB - peak 273 MB

Write to Disk from the application :
at 83,33% -> 3h20m
at 91,67% -> 3h30m

Returned Data : ~ 35 Kb

just waiting for a optimized windows client
cu DAXL



ID: 164 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Bob Bock

Send message
Joined: 17 Sep 05
Posts: 2
Credit: 1,458
RAC: 0
Message 165 - Posted: 18 Sep 2005, 19:34:05 UTC - in response to Message 163.  


I'm useing the automatic download v. 4.75 .... How do I load one of the older versions?
Yours,
Bob


Try the 4.45 or 4.72 all works fine here, I know this old error but solved in higher versions.[/quote]

ID: 165 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
1 · 2 · 3 · 4 · Next

Message boards : Number crunching : My experience with Rosetta WU's



©2024 University of Washington
https://www.bakerlab.org